Afsluitdijk Marathon 1993

Finish Afsluitdijk Marathon 1993 in Bolsward samen met Rob de Meij
Francis Spoelstra, Rob de Meij

25 september 1993
In de zomer van 93 was ik begonnen met lopen en na enkele halve marathons wilde ik een hele proberen. De eerste mogelijkheid was de Afsluitdijk Marathon van Den Oever(NH) naar Bolsward. Omdat ik niet helemaal zeker was of dit haalbaar was belde ik daags ervoor met de Lange afstandlopers Bolsward. “Wij hebben altijd wind mee, dus gewoon doen” kreeg ik mee. Met goede moed maar naar later pijnlijk duidelijk werd te weinig duurvermogen meldde ik mij bij het monument op Den Oever. De wind mee was inmiddels gedraaid naar wind tegen en aangewakkerd tot kracht 8, en dat zouden we 42 kilometer houden. Dan was er de striemende regen die met de lage temperatuur samen de marathon extra “glans”gaf. Al snel liepen Rob de Meij en ik samen en wat hebben we afgezien tijdens dit debuut.
*
Op de foto hieronder de Finish van de Afsluitdijk Marathon 1993 in Bolsward samen met mede-Hagenees Rob de Meij.

Rob de Meij met handdoek om, Francis Spoelstra met bloemen. Mooi binnen de limiet, maar zo voelde het niet :-)
Rob de Meij met handdoek om, Francis Spoelstra met bloemen. Mooi binnen de limiet, maar zo voelde het niet 🙂
 Op 12 april 2007 schreef deelnemer Frits Feddema voor Ultraned het artikel “terug in de tijd” over de barre omstandigheden tijdens de Aflsluitdijk Marathon 1993.
Je leest het HIER.
 
De markante Rob de Meij was in Den Haag en omstreken bekend als “gokkastenkoning” vanwege zijn speelkasten imperium en overleed veel te jong op 9 oktober 2006. Rob werd 63.
Rob de Meij in zijn Rolls Royce Corniche in betere tijden
Rob de Meij in zijn Rolls Royce Corniche in betere tijden