In Memoriam

Mijn broer Harro Spoelstra…

Harro Spoelstra
Harro Spoelstra
4-2-1962     30-11-2009

rest in peace

Mijn broer Harro Spoelstra maakte op 30 november 2009 een eind aan zijn leven. Een erfelijke factor en opgelopen psychische schade als gevolg van een disfunctionerend gezin maakte zijn leven niet eenvoudig.

Het leven van Harro Spoelstra was gelukkig niet alleen kommer en kwel. Harro was een getalenteerd tennisser, hij won verschillende tennis toernooien,  en Harro was een gewaardeerd tennisleraar. Harro heeft enkele jaren met fraai resultaat aan naturel bodybuilding gedaan en deed aan hardlopen. Harro had meerdere interesses en een groot gevoel voor humor.

Het andere goede in zijn leven was zijn lieve en zorgzame vrouw Marjolijn Spoelstra die met veel liefde en geduld ruim 20 jaar zijn maatje was. En dat was niet altijd makkelijk. Mijn 100ste Marathon, de Engelenburg Marathon in Brummen, zou in het teken staan van mijn broer Harro en (schoon)zus Marjolijn Spoelstra. Harro werd voor de start herdacht en Marjolijn Spoelstra kreeg bloemen en een applaus omdat zij een engel voor mijn broer is geweest. In het menu is een verslag van deze Marathon en Harro’s herdenking te vinden. De Engelenburg Marathon haalde het Brummens Weekblad. De foto hieronder illustreert Harro en Marjolijn Spoelstra in betere tijden.

Marjolijn Spoelstra
Harro en Marjolijn Spoelstra in betere tijden

 

Harry Spoelstra † 21 juli 1997, Mia Spoelstra-Brons † 26 maart 2012, Francis Spoelstra, Lilian Spoelstra, Harro Spoelstra † 30 november 2009, Oswalda Spoelstra.