Trimloopseizoen 1993-1994

Trimloopseizoen 1993-1994
Trimloop seizoen 1993 – 1994
In de zomer van 1993 begon ik met georganiseerde trimloopjes en hoorde al snel van het Trimboekje en de kilometer top 250 competitie. Het werd een bijzonder gezellig loopjaar waarbij ik vol enthousiasme en met succes een gooi zou doen naar de eerste positie van het trimloop seizoen 93-94 en alles zou lopen van 5 tot 50 kilometer, op de hielen gezeten door Huug Langelaan, Jan de Koekoek en Frans Woerden. Ondanks het leeftijdsverschil zou ik veel gezellige kilometers met Huug samen maken. In de zomerse helft van het jaar kon je vrijwel iedere dag ergens lopen maar in de winterse helft waren er alleen in de weekeinden kilometers te verdienen. Dat betekende behalve veel en vaak lopen ook veel kilometers rijden om alle uithoeken van Nederland te bezoeken. Oranjelopen, braderielopen, campinglopen, stadsevenementen, enz. Er was ook een sociaal aspect aan het verzamelen van kilometers want je kwam de andere kilometerverzamelaars overal tegen. Snelheid zit niet in mijn genen maar flink doorbijten wel dus de eerste positie kwam in de loop van het seizoen in zicht. Na geïnformeerd te hebben wat er in de afgelopen 25 jaar zoal voor totalen gerealiseerd waren bleek dat een jaarrecord er ook inzat. Le Championner vroeg mij een verslag te schrijven na het bereiken van de eerste positie en het vestigen van het nieuwe jaarrecord. De link hieronder opent een Pdf met de top 250 en het artikel dat ik schreef.
Na zoveel loopjes kon ik echter geen startschot meer horen 🙂
Ik liep nog enkele marathons tot 1998 en ben wat andere hobby’s gaan beoefenen zoals vissen en pistoolschieten totdat ik met Abraham in zicht in 2005 aan mijn tweede loopleven zou beginnen waarbij ik mij beperkt heb tot het lopen van marathons.
*
Huug Langelaan veroverde de eerste positie een jaar voor mij. Huug was toen 68 jaar en bezocht alle loopevenementen per brommer met zijn vrouw Ciciel achterop. Huug overleed in april 1995.
De top 250 en het artikel dat ik op verzoek van Le Championner schreef vind je HIER  (Pdf)