Marathon Info

Kasteel Engelenburg.
Van de huidige eigenaar Johan Agricola heb ik toestemming gekregen om kasteel Engelenburg, dat nu een exclusief hotel en golfresort is, als decor en keerpunt te mogen gebruiken voor mijn 100ste marathon. En daar ben ik dankbaar voor. Als kind heb ik hier vele keren mijn vakantie doorgebracht en ik heb aan kasteel Engelenburg mijn mooiste jeugdherinneringen bewaard.
Ook mijn broer Harro kwam hier graag als kind en later met zijn vrouw Marjolijn.
Mijn eerste marathon liep ik in 1993 over de Afsluitdijk, georganiseerd door de Lange Afstandlopers Bolsward.
De marathon.
Een aanloopronde van 1100 meter, en dan 10 ronden van 4130 meter, en ter afsluiting nog een laatste keer voor kasteel Engelenburg langs, 350 meter, om dan bij de verzorgingspost te finishen. Inderdaad iets langer dan een marathon. Wat een verwennerij en nog gratis ook. Het is een mooi en vlak parcours, over verharde paden, door het bos, langs weilanden, en over een klein stukje openbare weg. Wees daar voorzichting en blijf aan de zijkant lopen.

Starttijd.
De start is om 11.00 uur en de limiet is 5.30 uur.

De route.
De aanloopronde en de eerste grote ronde lopen we als groep waarbij ik naast gastheer ook uw gids zal zijn. Iedereen weet dan de weg en kan daarna zijn/haar gang gaan.
De verzorging.
Brummens mineraalwater, cola, limonade, ontbijtkoek, krentenbrood en rozijnen.
En voor de liefhebber na afloop een paar belegde broodjes en een alcoholarm biertje.
Heb je nog andere wensen? Voel je dan vrij om dat mee te nemen. (keer 30)
Kleedruimte.
Er is beperkt kleed en douche gelegenheid. Maak dus tijdens het aanrijden nog een sanitaire stop want Brummen heeft een strenge veldwachter. Voor de dames wordt een toilet geregeld.
Adres en parkeren.
Dat kan vlakbij de start, naast de verzorgingspost, net voor het toegangshek. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar a.u.b.
Adres: Eerbeekseweg 6, 6971LB, Brummen.
Prestatieherinnering.
Alle deelnemers die de marathon volbrengen krijgen een fraaie “nummer één” medaille en worden op de uitslagenlijst van deze site gezet.
Beperkte deelname.
Om de gasten van Engelenburg en het golfresort niet tot overlast te zijn is de deelname beperkt tot 20 deelnemers. Ook het parcours leent zich niet voor grote aantallen.
Tijdwaarneming.
Het is een verjaardagsfeestje en om die reden is er geen tijdwaarneming. Het is een gezellige en ontspannen loop met een klantvriendelijke limiet. Alleen de gelopen ronden worden geteld. Wil je toch graag je tijd weten? Kijk dan a.u.b. op je eigen klok.
De winnaar.
Every finisher is a winner. Op deze dag is iedereen die de marathon volbrengt nummer één. 
Nog vragen, opmerkingen of wensen?
Stuur dan een mailtje.