Bosbaan Marathon 2013

Amstelveen – 17 Augustus 2013 – 09.00 uur

28 marathonvrienden, samen 7107 marathons!

 
Op veler verzoek een tweede editie van de Bosbaan Marathon. Wegens het te verwachten animo na de geslaagde eerste editie en het plafond van 25 deelnemers was deelname dit keer alleen mogelijk op uitnodiging. De weergoden waren ons gunstig gezind en met de enthousiaste hulp van 4 vrijwilligers is geprobeerd alle marathonvrienden een kosteloze maar gezellige marathon-dag te bezorgen. De foto’s en een video van de zwempartij spreken boekdelen, en vertellen samen met 23 positieve reacties het verhaal van deze dag. Een flink aantal deelnemers had het zo naar de zin gehad dat zij zich al aanmeldde voor een volgende editie.
 
Gijs Honing, Louis Hufkens, Jet Klomp, Nitish Zuidema, Nico Modderkolk, Dick van Es en Horst Preisler moesten wegens persoonlijke omstandigheden afzeggen. Deze gewaardeerde loopvrienden werden door velen gemist.
 
Het verslag van de tweede editie van de Bosbaan Marathon.
1 Onder toeziend oog van de sterke arm, wakend over ieders veiligheid, voltrok zich de Bosbaan Marathon 2013. Prachtige resultaten, veel plezier, en het belangrijkste, iedereen kwam gezond aan de finish.
1
Onder toeziend oog van de sterke arm, wakend over ieders veiligheid, voltrok zich de Bosbaan Marathon 2013. Prachtige resultaten, veel plezier, en het belangrijkste, iedereen kwam gezond aan de finish.
 Samenkomst
 
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
Peter van Wouwe en Alex Wijsman zijn niet goed zichbaar maar zijn er wel bij.
22. Uitleg over het parcours.
22
Uitleg over het parcours.
De start
23 Om 09.00 uur de start.
23
Om 09.00 uur de start.
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
32
32
33
33
34
34
35
35
36
36
37
37
38 Deze vissers zouden ons de hele wedstrijd aanmoedigen.
38
Deze vissers zouden ons de hele wedstrijd aanmoedigen.
39
39
Reactie van Hans Buis:
Het was weer een prachtige dag, erg van genoten, hoewel dat niet aan mij te zien was zag ik op een foto…. Ben vanaf morgen 15 dagen op het Griekse eiland Thassos, dus kan weer helemaal herstellen. En dan zachtjes weer eens nadenken over de volgende marathon. Hartelijke groet, Hans
40
40
41
41
Reactie van Willem Kramer:
Zaterdag 17 augustus was de 2e editie van de Bosbaan Marathon. Vorig jaar heb ik ook mee gedaan aan de 1e versie en dat is nog steeds de warmste marathon uit mijn marathonhistorie. Het was toen ook de warmste dag van het jaar. Dit jaar was het gelukkig veel aangenamer loop weer. Er waren volgens mij ook 2 x zo veel deelnemers dit keer. En dit keer kreeg ik niet, zoals vorig jaar, de waarschuwing van vissers langs de kant om toch aan mijn hart te denken. Het was wel weer net als vorig jaar een super gezellige dag. Bijna alle bekenden uit de wereld van veel-marathonlopers waren weer aanwezig en dat maakte het weer een erg leuke dag. Dit jaar veel minder afzien dan vorig jaar en de rondes leken voorbij te vliegen. Ook al loop je 8 rondes, elke ronde is toch weer anders, omdat je steeds weer nieuwe dingen ziet onderweg, veel andere hardlopers, fietsers, wandelaars en honden, vissers, roeiers, en die zijn allemaal in goede sfeer samen op of rond de Bosbaan sportief bezig. Een erg gezellige en leuke wilde marathon dus en voor mij persoonlijk een leuke afleiding van een verder nogal verdrietig weekeinde in verband met het overlijden van een geliefd huisdier (poes).
Francis en familie, weer bedankt voor de organisatie. Ik hoop dat ie volgend jaar weer komt en dan ben ik vast weer van de partij!
Willem Kramer.
42
42
Reactie van Rui Cabral:
Ik moet jou bedanken voor de fijne vriendschappelijke marathon! En ik wil bedanken voor de eer dat ik tussen gerenommeerde marathonlopers en loopsters heb mee mogen doen! Groet, Rui Cabral.
43
43
44
44
Reactie van Hans Kleijnekoort:
Proficiat en nogmaals proficiat. Geweldige happening zeker ook dankzij de verzorging door de dames – het was telkens weer prettig te zien hoe zij met ons bezig waren. Dank daarvoor.
Wat een enorme ervaring. Kleinschalig en heel persoonlijk, geen druk, geen kabaal, gewoon gezellig met een aantal vrienden de prachtige Bosbaan 8x rondgaan en telkens weer langs die uitnodigende tafel te mogen komen waar de dames zo goed voor ons zorgden. Geweldig. Nogmaals heel veel dank ook aan Jos voor het organiseren van deze marathon en de dames voor de liefdevolle verzorging. Wat een schatten. Als leeftijd en benen mij volgend jaar nog goed gezind zijn hoop ik weer te mogen aanschuiven. Bravo!
Hans Kleinekoort.
45
45
Reactie van Theo de Jong
Ik heb heerlijk gelopen rond de Bosbaan. De laatste ronde was toch wel zwaar, maar dat is logisch. Ik had sinds de 24 uur van Steenbergen op 11 mei nog maar twee keer een lange duurloop van 35 km gedaan. Verder alleen maar kortere afstanden. En dan mis je toch het duurvermogen. Tot 38 km ging het echter perfect met tussen de rondjes weinig verschil in tijd. Voor nu alweer erg bedankt voor de weer vlekkeloze organisatie en het prachtige weer.
Theo de Jong.
(zie ook het verslag van Theo de Jong op Ultraned)
46
46
47
47
Reactie van Jack Hendrickx:
Jou uiteraard eerst bedanken dat ik bij de tweede Bosbaan marathon aanwezig
mocht zijn. Vorig jaar moest ik helaas passen omdat ik toen geblesseerd was.
Nu dus in de herkansing. Marathon vond ik leuk om te doen. Altijd gezellig om de vele bekenden voor de start tegen te komen en er een babbeltje mee te
maken. Kwam in het begin van de loop wat moeilijk op gang. Al snel me
aangesloten bij Willem Muetze zijn groepje. Daar drie rondjes bij gebleven en
toen op mijn gemakkie door gegaan. Rondje vind ik leuk om te lopen. Best
veel te zien wanneer je daar bezig bent. Verzorging tijdens de loop was
goed. Handvol rozijnen na elk rondje was lekker. Laatste rondje ging zwaar
bij me maar uiteindelijk toch redelijk binnen gekomen. Zwempartij op het
laatst aan me voorbij laten gaan. Is iets voor de echte sportievelingen!
Nogmaals bedankt voor deze mooie marathon en hopelijk tot volgend jaar bij
een derde editie. Groeten en blijf ze bewegen, Jack Hendrickx.
48
48
Reactie van Frans Woerden:
Nog bedankt voor de organisatie, ik vond het een geslaagde marathon.
Frans Woerden
49
49
Reactie van Albert Meijer:
Fijn was het om oude bekenden weer eens te zien, maar ook om kennis te
maken met lopers die ik voordien alleen van naam kende.
Albert Meijer.
50
50
Reactie van Wilma Dierx:
Wat een leuke dag hebben jullie mij gister bezorgd. Weer veel bekenden gezien, weer een en ander geleerd en echt genoten. Geniet nog na en zie je graag volgend jaar (of eerder!) weer eens. Groeten, Wilma Dierx.
51
51
Reactie van Bob Bock:
Ik vond het leuk om er weer bij te zijn. De omstandigheden waren min of meer gelijk aan die van vorig jaar. Het was reuze gezellig met al die bekende lopers. Volgend jaar op de Bosbaan ben ik zeker weer van de partij! Groet, Bob Bock.
52
52
Reactie van Rudy van der Heijden:
Bedankt voor je uitnodiging en het organiseren. Ik vond het erg gezellig, het was leuk, leuke groep mensen, kortom: ik kom graag weer een keer! Rudy van der Heijden.
53
53
Reactie van Jannet Lange:
‘Kijk eens, jij krijgt van mij startnummer 1001 van het sprookje 1001 nacht. Daar maak je dan vast wel een mooi verhaaltje van?’ Zo werd ik zaterdag verwelkomd door Francis Spoelstra, de bedenker van deze Bosbaanmarathon. Oef, een verhaaltje verzinnen, dat valt niet mee. Maar omdat Francis deze mooie en gratis marathon voor ons georganiseerd heeft, zal ik het proberen. Bij deze dus speciaal voor Francis en alle andere lieve kijkbuiskindertjes een verhaaltje voor het slapen gaan.
.
Een sprookje van een marathon.
Er was eens een meisje in Almere, die liep best veel kilometers. Vaak liep ze die alleen maar ook vaak met andere mensen in een wedstrijd. Maar zij was natuurlijk niet de enige die dat deed, zo zijn er veel meer jongetjes en meisjes die dat doen. Sommigen lopen zelfs elk weekend wel een marathon. Een jongetje uit Leiden, die zelf ook heel veel liep, vond dat zo leuk dat hij voor deze jongetjes en meisjes een marathon wilde organiseren. Hij stuurde zijn vriendjes en vriendinnetjes een mailtje met de vraag of ze zin hadden om op zijn marathonfeestje van de partij te zijn. Dat wilden heel veel vriendjes en vriendinnetjes wel en zo was deze marathon binnen één dag volgeboekt. Ook het meisje uit Almere had er wel zin in en dus stond zij ook aan de start van deze Bosbaanmarathon. Eerst gingen ze met z’n allen op de foto en daarna gingen ze 8 rondjes om de Bosbaan lopen en wie daarmee het eerst klaar was zou een mooie glanzende bokaal winnen. Het meisje uit Almere wilde rustig aan doen dus ze begon ook heel rustig en kletste wat met vriendjes die ze al heel lang niet meer gezien had. Het Leidse jongetje had het niet helemaal begrepen want hij liep helemaal de verkeerde kant op! Oh nee toch niet, hij ging al zijn vriendjes op de foto zetten. En soms wel drie keer tot ze er echt mooi opstonden.
Ze liepen door een mooi sprookjesbos en langs een lange bak water waar allemaal mensen aan het roeien waren. En er waren nog veel meer mensen in het sprookjesbos: fietsers, lopers, vissers en honden maar niemand had last van een ander. Het meisje uit Almere liep eigenlijk helemaal niet lekker dus ze dacht na 30 km dat ze of rustiger moest gaan lopen of wat moest versnellen. Rustiger lopen kon bijna niet want ze stond al bijna stil voor haar gevoel dus probeerde ze wat harder te gaan lopen. Dat lukte haar wel. Ze haalde nu ook sommige vriendjes in. Zo ook vriendje Cees. Hij heet niet echt Cees maar zo moest ze hem noemen want hij vond het niet leuk dat ze hem inhaalde. Maar ook Cees liep deze marathon uit dus hij hoeft zich nergens voor te schamen. Het meisje uit Almere liep ook de marathon uit en daarna liep ze nog een rondje mee met een vriendje. Toen alle vriendjes klaar waren en een mooi herinneringsvaantje hadden gekregen gingen ze naar de grote bak water en sommige dappere jongetjes en één dapper meisje (nee, het Almeerse meisje was niet dapper genoeg) gingen in het water zwemmen. Maar ze zwommen niet ver want ze vonden het water te koud. Dus toen ze op de foto stonden gingen ze snel weer uit het water. Daarna gingen sommige vriendjes nog wat drinken en toen gingen ze allemaal weer naar huis en leefden nog lang en gelukkig.
Zo lieve kijkbuiskindertjes, dit was het verhaaltje voor vandaag. Nu de oogjes toe en snaveltjes dicht. Slaap lekker!
.
Francis en helpers (m/v): dank jullie wel voor deze gezellige dag! Volgend jaar weer?
Jannet Lange.
54
54
Gertie Theunissen, de winnaar van de eerste editie van de Bosbaan Marathon, heeft als een leeuwin gestreden maar het lukt haar net niet om haar titel te verdedigen. Gertie kan trots zijn op een zeer fraaie eindtijd.
55
55
Reactie van Toon van Vlimmeren:
Rond de klok van 8 en 9 lijkt het wel of zich er een groep halve zolen  verzamelt bij de bosbaan in Adam. Als Frans aan komt fietsen lijkt het serieus om halve zolen te gaan , gelet op zijn schoeisel. Want je moet toch wel een beetje van het pad zijn om op zaterdagmorgen je koffie, krantje en croissantje te laten staan om 8 van die dol dwaze rondjes te gaan lopen. Toch krijg je een soort van bijenkorf gevoel als de 2 koninginnen je verwelkomen en ook een bijeen gevoel als je al die oude stoere knarren bij elkaar ziet. Als iedereen zijn aantal gelopen marathons opgeeft word ik een beetje stil met mijn aantal en fluisteren enkele met rode koontjes hun aantal. Gelukkig wordt je leeftijd niet gevraagd.  Wat een gezelschap. Wat een sfeer en saamhorigheid. Gelukkig was ik deelgenoot van dit gezelschap. De organisatie was weer in perfecte handen. Het was weer genieten die 8 rondes, hoewel ik toch mijn krachten moest verdelen toen de zon doorkwam en mijn voorbije werkweek zijn tol ging eisen. Voor, tijdens en na de marathon complimenten voor de dames , ronde tellen,aanmoedigingen, verzorging, nazorg etc. etc. prima!!! Ik ga ervan uit dat jij, Francis, na je 200 ste marathon gewoon doorgaat met de Bosbaan Marathon organisatie en deze blijft lopen.  Staat goed op je C.V.! Bedankt en tot een volgende loop. Met sportieve groeten, Toon van Vlimmeren.
56
56
57
57
Reactie van Fred Nieuwesteeg:
Ik heb je bij mijn vertrek niet de hand kunnen schudden, je was toen nog bij
de limo bezig… Nogmaals bedankt voor de geweldige organisatie. Het was net als vorig jaar een genoegen om aan deze loop mee te kunnen doen. Het lopen ging bij mij net als vorig jaar niet zo goed. Vanaf km 1 voelde ik al dat het geen geweldige marathon zou worden. Uiteindelijk mocht ik nog blij zijn dat ik hem kon uitlopen.  Mijn tijd (4.20.48) viel behoorlijk tegen, ik had eigenlijk binnen de vier uur willen lopen. Het weer was hier zeker voor een deel debet aan, ik heb nu eenmaal al snel last van de warmte, terwijl het me eigenlijk niet koud genoeg kan zijn. Al met al kijk ik toch terug op een lekkere marathon, het gaat tenslotte om het plezier van het lopen. Volgend jaar doe ik graag weer mee, je gaat ‘m toch zeker weer organiseren!? Dit moet haast wel een goede traditie gaan worden! Groeten, Fred Nieuwesteeg.
58
58
Reactie van Brigit Schelle:
Dank je wel Francis. Het was weer een zeer leuke marathondag. Het was een mooi select groepje hardlopers, met heel veel km in de benen en met veel sportieve verhalen. Ik heb er wederom van genoten. Ondanks dat het een wilde, niet georganiseerde marathon was, was ook deze keer weer goed georganiseerd! Super inzet van de vrijwilligers, mijn dank hiervoor.
De Bosbaan Marathon gaat voor mij als volgt de geschiedenis in. De 1e Bosbaan Marathon (18-08-2012) op de eerste dag van mijn 51ste levensjaar en de 2e Bosbaan Marathon (17-08-2013) op de laatste dag van mijn 51ste levensjaar.
Heel veel sportieve groetjes, Brigit Schelle.
59
59
Reactie van Jos Cornelissen:
De tweede maal een Bosbaan marathon. En weer is het Francis die zijn nek uitsteek, zijn marathonvrienden uitnodigt en alle kosten op zich neemt. Naast Grand Café De Bosbaan, geen sponsor maar wel leverancier van liters en liters kraanwater, verzamelen we voor de start van 09:00 uur. Twee dames doen de inschrijvingen en de catering. Francis regisseert de rest tot op de seconde. Hij doet er alles aan om het eenieder zoveel mogelijk naar de zin te maken. Oud-wereld recordhouder (qua aantal marathons) Horst Preisler is uitgenodigd omdat de bejaarde Duitser geen marathons meer kan lopen onder de 8 uur. Francis overtuigt hem ervan om naar Amsterdam te komen en een paar uurtjes eerder te starten dan de rest, zodat hij in elke geval nog een marathon kan bijschrijven. Helaas moest Horst wegens een droevige gebeurtenis in de familiesfeer afzeggen op het laatste moment. Hans Kleinekoort kreeg begin juli een licht herseninfarct en was bang om nog niet snel genoeg te zijn. Een mailtje van Francis overtuigt hem ervan dat tijd niet het belangrijkste is vandaag en dat we hem zullen missen als hij verstek laat gaan. En dat is misschien wel het thema van de Bosbaanmarathon; Respect voor de prestaties van de ander. We maken wat foto’s en krijgen de laatste instructies. Niet dat het een heel moeilijk parcours is, alles wat je moet onthouden is dat je na de brug rechts aanhoudt en bij de pannenkoekenboerderij naar links moet. Verder houd je het water aan je linkerhand en volg je de weg. Ik liep hier gisteren met mijn blinde loopmaatje onze wekelijkse training, zal morgen een 25 kilometer loop doen die hier langs komt en deed al ontelbare Bosbaan lopen bij Bram, een fenomeen dat al meer dan 35 jaar elke maand plaatsvindt. Maar zelden kom ik hier overdag en nog minder vaak bij zulke temperaturen. Leuk is ook dat er heel veel gewoon volk rondhangt op het parcours. Wandelaars, al dan niet met kinderwagen, andere hardlopers, fietsers in alle leeftijden en horden sportvissers. Een geestelijk gehandicapte in een rolstoel glimt van trots als hij weer een passerende atleet een high-five heeft kunnen geven. Het duurt even voordat men doorheeft dat we wel erg vaak langskomen en er dus iets speciaals aan de gang is. Maar daarna komen de aanmoedigingen. Dat zijn zaken die ik op mijn gebruikelijke rondjes hier zelden meemaak. Het is warm, net boven de 20 graden, maar dat merk je niet heel erg omdat er ook een beetje wind staat. Gelukkig hebben we hem tegen op de eerste helft, waar we beschut lopen. De tweede helft langs het water staat ie pal in de rug en kunnen we er ons voordeel mee doen. Ik loop redelijk, maar in de laatste twee rondes is het wel een beetje op. Frans Woerden is dan al gefinisht. Ik sleur me naar een eindtijd die niet goed, maar met dit weer ook niet heel slecht is. Willem, woont die eigenlijk niet in Brabant?, heeft gezorgd voor verse Limburgse vlaaien, zodat elke finisher de vandaag weggelopen suikers weer kan aanvullen. We wachten op de finish van Francis die de bekers overhandigt aan winnaars Wilma Dierx en Frans Woerden. Dan nog even de gebruikelijke duik in het water bij de roeivereniging voor de tweede groepsfoto en een biertje op het terras van de waterleverancier. Als klapstuk heeft Francis een negen meter lange limousine geregeld voor de winnaars. Al met al een heerlijk dagje marathonlopen. Petje af voor de dames van de catering. Ook Cisca, de vrouw van loper Alex, had een belangrijk aandeel in het vlekkeloze verloop van de ronde-registratie. Helaas ziet het er naar uit dat dit de allerlaatste Bosbaan Marathon is geweest. Francis heeft al enige tijd geleden aangekondigd dat hij stopt na zijn 200e marathon en vandaag liep hij nummer 180. Laten we duimen dat hij volgend jaar pas in juli zijn 199e loopt, want dan komt er geheid een vervolg. Francis; het was een relaxte marathon, waarbij alle lopers elkaar kenden en respecteerden. Heb geen onvertogen woord gehoord, alleen maar lofuitingen. Ik weet dat jij het jammer vindt dat er vier deelnemers niet kwamen opdagen zonder afmelding terwijl je veel anderen hebt moeten weigeren wegens plaatsgebrek. Maar zo gaat dat. Ze zullen er redenen voor gehad hebben. Als ik jou was zou ik me concentreren op die 28 deelnemers die een leuke dag hebben gehad. Chapeau, zouden de Fransen zeggen.
Jos Cornelissen.
60
60
Jos Cornelissen heeft de route gepijld met de letters B & M.
61
61
62
62
63
63
Reactie van Anton Schuurman:
Het is dit jaar beter gegaan dan tijdens de eerste editie omdat het mider warm was. Ik probeerde Ineke nog in te halen maar het leek wel of zij ging versnellen dus dat is niet gelukt.
Maar ik heb mij prima vermaakt. Anton Schuurman.
64
64
65
65
66
66
67
67
68
68
69
69
70
70
71
71
72
72
Reactie van Wim Hogentoren:
Drie sportvissers die uit hun stoeltjes komen om Wilma Dierx en mij een applaus te geven tijdens  ons laatste rondje Bosbaan. Het ontlokt ons een glimlach en wat verbazing, want lopen wij vooral niet gewoon om het lopen zelf? Een mooie augustus-zaterdag met lopers van verschillend pluimage en niveau rond een roeibaan. Een goed weerzien is wat ons bindt. Als dat er al niet was is er wat mij betref een traditie geboren. Wim Hogentoren.
73
73
74
74
75
75
76
76
77
77
Reactie van Wim Verhage:
Ik moest zaterdag snel weg om de koffer te pakken voor de vlucht naar Reykjavik. Daarom kon ik je niet bedanken voor de organisatie. Bij deze, het was erg leuk om met de bekende kanjers op te treden in dit mooie decor.
Nogmaals bedankt.
Groeten, Wim Verhage.
78
78
79
79
80 80 Cisca Wijsman bood spontaan hulp aan bij de ronde telling.
80
Cisca Wijsman bood spontaan hulp aan bij de ronde telling.
81 De tweede en vierde ronde liep ik tegengesteld om foto's te maken, al dachten sommigen dat ik de route niet kende :-)
81
De tweede en vierde ronde liep ik tegengesteld om foto’s te maken, al dachten sommigen dat ik de route niet kende 🙂
82 De dames van de verzorging/ronde telling en vriendin Agnes de Jong die spontaan waarnam voor de ronde telling samen met zoontje Rayan.
82
De dames van de verzorging/ronde telling en vriendin Agnes de Jong die spontaan waarnam voor de ronde telling samen met zoontje Rayan.
83 Willem en Annemarie Muetze hadden Limburgse Vlaaien mee genomen voor iedereen.
83
Willem en Annemarie Muetze hadden Limburgse Vlaaien mee genomen voor iedereen.
84
84
85
85
86
86
87
87
88
88
89
89
90
90
91
91
92
92
Reactie van Alex Wijsman:
.
Een plons in de Bosbaan.
Begin van de week kreeg ik een telefoontje van mijn wandelkameraad Willem Mütze. Hij vroeg mij of ik geïnteresseerd was om zaterdag 17 augustus mee te doen aan de Bosbaan Marathon in het Amsterdamse bos. Snel sloeg ik mijn agenda open en het vakje bleek nog niet ingevuld te zijn. Dus, kon ik hem mededelen dat we samen op pad kunnen gaan. Nu kom ik ruim 50 jaar in het bos, maar ik heb nog nooit een marathon rond de Bosbaan gelopen. Wel allerlei andere loopjes in het bos, toen wij het Amsterdamse bos nog Bosplan noemde. Om de marathon te voltooien moeten we acht maal een ronde om de roeibaan afleggen. Het grappige van deze marathon is dat het inschrijfgeld niet echt duur is. Welnee, alle deelnemers kunnen gratis aan deze wedstrijd meedoen. Maar je moet dan wel 42,195 km lopen. Op het evenement komen slechts 29 atleten en atletes af. Een aantal liet zich zonder opgaaf van redenen verstek gaan. Niet netjes, maar dat is misschien de tegenwoordige tijd. En veel andere sporters is het evenement misschien niet bekend. Rond de klok van negen uur wordt het startsein gegeven. De rondetellers hebben dan hun posities ingenomen. Een knus plekje naast het Bosbaanrestaurant, boven op het botenhuis. Hier hebben ze een prachtig uitzicht op de omgeving. Cisca is vandaag voor Willem en mij onze privé-verzorgster. Zij regelt de ravitaillering. Dit betekent dat we niets te kort komen. Al snel bevinden Willem en ik zich in de achterhoede. Omdat wij snelwandelen is dit een logische zaak. De eerste twee rondjes gaan precies op schema. Het is al redelijk druk in het bos. Menige hondenbezitter loopt er met zijn viervoeter aangelijnd. Maar ook de trimmer, toerfietser en Nordic walker zijn er te vinden. Ook de sportvisser zit geduldig op een vangst te wachten. Of dat lukt blijft altijd een vraag. De route is gemarkeerd, foutief lopen is onmogelijk. Iedereen moet de roeibaan steeds aan de linkerzijde houden en dan kom je vanzelf weer terug bij de ronde telling. Het derde rondje heb ik een achterstand opgelopen vanwege een plaspauze. Dan moet ik weer een gaatje van zo’n 100 meter dichtlopen. Het vierde rondje is dat gelukt en dan vraag ik Willem: ‘Wanneer moeten we in hemelsnaam een duik nemen. Want dan korten we de afstand toch af.’ Ik krijg te horen: ‘Wacht maar af.’ Na de passage van de vierde ronde staat er een afstand van een halve marathon op de teller. Het gaat nog steeds prima en we gaan per slot van rekening nu aftellen. Zo af en toe kom ik een bekende tegen en natuurlijk is die ook aan het hardlopen. Inmiddels zijn we door de koplopers gedubbeld. Die hebben er flink de kuierlatten in. Wij kunnen daarentegen iets langer van het parcours genieten. Dan heeft een sportvisser een joekel van een vis aan de lijn. Trots laat hij zich met zijn vangst op de memory-stick vastleggen. Wij bewonderen ook zijn aanwinst. Het voorlaatste rondje ga ik, na overleg met Willem, er even vandoor. Het tempo gooi ik omhoog en alle ongebruikte energie wordt er uitgegooid. Bij de verzorgingspost wacht ik op Willem en gezamenlijk gaan we voor de finale. Het parcours verveelt absoluut niet. Er is genoeg reuring in het bos. Aan het begin van de Bosbaan is het nog slechts een rechte weg. De finish hebben we dan geruime tijd in zicht. De sportvissers groeten ons zoals ze dat iedere ronde hebben gedaan. Onze onbekende supporters. Ter hoogte van het Bosbaanrestaurant is de marathon voor ons geschiedenis. Tevreden passeren we de eindstreep. En dan staat er ons iets moois te wachten. Eerst een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Natuurlijk geschonken door Willem. Een rasechte Limburger laat zijn afkomst altijd weten. Vervolgens wandelen we het trapje af naar het botenhuis en even later genieten van een plons – voor mij via een trapje – in het water. Heerlijk!
Alex Wijsman.
93
93
94
94
95
95
96
96
97
97
98
98
99
99
100
100
101
101
102
102
103
103
104
104
105
105
106
106
107
107
108
108
109
109
110
110
Reactie van Lex de Boer:
Bedankt voor de organisatie. Ik ben blij dat ik toch mee gedaan heb al ging het met veel moeite.
Ik wilde voor 4 rondes gaan maar wist er toch noch 2 extra te lopen. Helaas geen marathon afstand maar toch zowat 32km. Verder nogmaals bedankt en hopelijk gauw tot ziens. Lex de Boer.
111
111
112
112
113
113
114
114
115
115
116
116
117
117
118
118
119
119
120
120
121
121
122
122
123
123
Reactie van Gerik Mik:
Het was een plezier om mee te doen. Mooie locatie, goed weer en vooral goed gezelschap wat wil je nog meer? Gerik Mik.
124
124
125
125
126
126
127
127
 
 
Uitslagen
Positie/eindtijd/startnummer/naam/aantal gelopen marathons
 
Meisjes
1.      3:49:59      1006      Wilma Dierx      125
2.      3:53:56      1001      Jannet Lange      236
3.      4:11:58      1002      Gertie Theunissen      156
4.      4:28:40     1003      Ineke Scheffer      519
5.      5:01:08      1006      Brigit Schelle      19
 
Jongens
1.      3:13:58       1035      Frans Woerden      205
2.      3:49:59      1024      Wim Hogentoren      165
3.      3:53:40      1007      Albert Meijer      130
4.      4:02:36      1026      Rudy van der Heijden      116
5.      4:04:21       1034      Peter van Wouwe      47
6.      4:07:21       1025      Wim Verhage      136
7.      4:08:40      1028      Willem Kramer      139
8.      4:09:38      1016      Toon van Vlimmeren      171
9.      4:15:45       1033      Gerik Mik      139
10.    4:20:35      1027      Fred Nieuwesteeg      30
11.     4:24:11       1022      Sjoerd Slaaf      758
12.     4:30:40     1010      Anton Schuurman      91
13.     4:32:45      1011      Jos Cornelissen      191
14.     4:33:30      1020      Bob Bock      68
15.     4:49:06      1012      Theo de Jong      112
16.     4:53:10      1036      Francis Spoelstra     180
17.     4:54:44      1030      Jack Hendrickx      457
18.     4:58:53      1015      Hans Buis  502
19.     5:08:42      1017      Rui Cabral      262
20.    5:27:29      1008      Alex Wijsman      250
21.     5:27:29      1009      Willem Muetze      1263
22.    5:27:29      1014      Hans Kleinekoort      243
23.    Lex de Boer, startnummer 1032, liep 32 kilometer
 
 
Prijsuitrijking
 
128 Frans Woerden en Wilma Dierx winnen de Bosbaan Marathon 2013.
128
Frans Woerden en Wilma Dierx winnen de Bosbaan Marathon 2013.
129 Frans Woerden.
129
Frans Woerden.
130 Wilma Dierx.
130
Wilma Dierx.
 
Bosbaan Marathon 2013 zwemparty
 
131 Op weg naar de traditionele duik in de Bosbaan.
131
Op weg naar de traditionele duik in de Bosbaan.
132. Jos Cornelissen bedankt voor het meenemen van de ladder.
132.
Jos Cornelissen bedankt voor het meenemen van de ladder.
133
133
134
134
135
135
136
136
137
137
138
138
139
139
140 Als organisator zal ik het goede voorbeeld geven door als eerste te water te gaan.
140
Als organisator zal ik het goede voorbeeld geven door als eerste te water te gaan.
141
141
142
142
143
143
144
144
145
145
146
146
147
147
148
148
149
149
150
150
151
151
152
152
153
153
154
154
155
155
Wilma Dierx gaat na haar overwinning de Bosbaan in.
156
156
157
157
158
158
159
159
160 Jannet Lange kan haar ogen niet geloven.
160
Jannet Lange kan haar ogen niet geloven.
161
161
162
162
163
163
164
164
165
165
 
Bekijk de duik in de Bosbaan op You Tube

 
Het terras
166
166
167 Een drankje met uitzicht op de zojuist bedwongen Bosbaan.
167
Een drankje met uitzicht op de zojuist bedwongen Bosbaan.
 
De Bosbaan Marathon 2013 Limousine
Als verassing is er stijlvol vervoer geregeld voor de winnaars van de Bosbaan Marathon 2013. Keurig op tijd arriveert een 9 meter lange Lincoln  Limousine om de blij verraste winnaars te vervoeren.
 
168 Frans Woerden stapt in.
168
Frans Woerden stapt in.
169 Gevolgd door Wilma Dierx.
169
Gevolgd door Wilma Dierx.
170 Frans Woerden en Wilma Dierx werpen een laatste blik op de zojuist bedwongen Bosbaan.
170
Frans Woerden en Wilma Dierx werpen een laatste blik op de zojuist bedwongen Bosbaan.
171 En dan rest ons niets anders dan de winnaars Wilma Dierx en Frans Woerden uit te zwaaien.
171
En dan rest ons niets anders dan de winnaars, Wilma Dierx en Frans Woerden, uit te zwaaien.
(klik op de afbeelding om hem te vergroten)
 
Bedankt!
Jos Cornelissen voor het pijlen, de zwemtrap en het vele meedenken.
Grand Café De Bosbaan voor het water.
Asics voor de startnummers.
Willem en Annemarie Muetze voor de Limburgse Vlaaien voor iedereen.
Jannet Lange voor het prachtig sprookje.
Theo de Jong voor je verslag op Ultraned
Hans Buis en Willem Kramer voor hun attenties.
Cisca Wijsman voor de spontane hulp bij de ronde telling.
Alex Wijsman voor de foto’s en de video van de zwemparty.
Agnes de Jong voor het tijdelijk waarnemen bij de ronde telling.
Mijn partners voor de verzorging en ronde telling.
Roeivereniging OKEANOS voor de Limousine service.
 
end (250 x 188)