Marathon 150 & 151 15/9/12

Marathon 150 & 151
Zaterdag 15 september 2012
Deel 1: Flower Power Painter Marathon
1a
1
Mijn jubileum Marathon nummer 150 zou vallen in het weekeinde van 15 September 2012. Hetzelfde weekeinde waarin ook de derde Monumenten Marathon, ditmaal gedoopt tot Bier Marathon, door mijn vriend Louis Hufkens in Vorselaar(B) georganiseerd werd. Dat was een dilemma want als je een feest wilt vieren tijdens een jubileum Marathon dan moet je bij de wereldberoemde serie One & Only Marathons van Plantaris in Roelofarendsveen zijn, dit jaar met de naam Flower Power Painter Marathon op 15 September. Dat is een spectaculair georganiseerd en ongeevenaard volksfeest. Maar vriend Louis is een gewaardeerde marathonloper op wie ik ook steeds kan rekenen als ik zelf een marathon organiseer zoals na de Engelenburg Marathon recent nog de Bosbaan Marathon dus daar moest ik dit jaar echt naar toe. Hoewel twee marathons in 1 weekeinde niet op mijn verlanglijstje stond en ik daar ook niet naar toe heb getraind was dit de einige oplossing. Het werd een spannend en enerverend weekeinde waar ik geen spijt van heb. Vermoeiend? Ja. Viel het mee? Ja. Ga ik dit vaker doen? Alleen als het echt niet anders kan. Dit weekeinde leverde verrassend zelfs 3 medailles op en veel mooie herinneringen!
1b
2
Het bespreken van de strategie met Hans Buis(boven) en Gijs Honing en Jannet Lange(onder)
1c
3
1d
4
Ook Brutus was van de partij
1e
5
De groepsfoto met bekenden uit binnen en buitenland
1f
6
De hippies met op de voorgrond Peter Akerboom
1g
7
1h
8
Even op de foto en dan achter aansluiten
1i
9
1j
10
1k
11
1l
12
1m
13
1n
14
1o
15
1p
16
1q
17
1t
18
1u
19
1v
20
1w
21
Na 18 ronden de finish, of toch niet? De Garmin gaf net geen 40 km aan en de eindtijd was veel te snel voor dit gezellige maar langzame parcours. De telwagen had keurig de rondentijden genoteerd en die klopte dus toch maar even overlegd met het bestuur. Er bleek inderdaad een rekenfoutje gemaakt te zijn en er was dus nog een negentiende ronde nodig om de marathon vol te maken. Ook Gijs Honing en Toon van Vlimmeren waren tot dezelfde conclusie gekomen en dus begonnen wij voor de tweede keer aan onze laatste ronde. Dat werd een heel gezellige ronde want door het attribuut, een klapperend handje, dat je meekrijgt als je de laatste ronde ingaat en waardoor de buurtbewoners die massaal meeleven weten dat de strijd gestreden is, werd ik nu meerdere keren staande gehouden door groepen buurtbewoners die vroegen hoe het kwam dat ik voor de tweede keer mijn laatste ronde liep. Maar tijd is van ondergeschikt belang tijdens dit volksfeest en dus was het nog een ronde genieten van de muziek, de versiering en het publiek.
2a
22
2b
23
2c
24
2d
25
En zo bereikte ik net als Gijs voor de tweede keer de finish met een tijd die beter klopt met mijn kunnen
2
26
2e
27
2f
28
2g
29
Felicitaties van Gijs
2h
30
Toon van Vlimmeren en Peter Akerboom van Plantaris verraste mij met felicitaties en een gegraveerde medaille voor mijn 150ste marathon en zo leverde de zaterdag al twee medailles op. Toon en Peter bedankt!
2i
31
2j
32
2k
33
2l
34
Ans de Jeu
35
Ans de Jeu. Met zoveel eremetaal om je nek maak je makkelijk contact met dames met beeldschone haren 😉
Nog een uurtje nagenieten en dan naar huis en vroeg naar bed want morgen wacht deel 2!
Zondag 16 september 2012
Deel 2: Derde Monumenten Marathon(Bier Marathon)
 
Zondagochtend na een stevig ontbijt op weg naar Vorselaar in België. Het werd een gezellig weerzien met Louis Hufkens en startnummer 151 lag al klaar. Het bochtige parcours in Roelofarendsveen had toch wel wat schade veroorzaakt in mijn kuiten dus informeerde ik naar een masseur. Die werd pas na afloop verwacht maar er werd een telefoontje gepleegd naar een masseur die in de buurt woonde en nog geen 15 minuten later was hij er al. Wat een service! Er was nog geen massagetafel dus begonnen we op de grond. De massage was geen overbodige luxe.
1
Zondagochtend na een stevig ontbijt op weg naar Vorselaar in België. Het werd een gezellig weerzien met Louis Hufkens en startnummer 151 lag al klaar. Het bochtige parcours in Roelofarendsveen had toch wel wat schade veroorzaakt in mijn kuiten dus informeerde ik naar een masseur. Die werd pas na afloop verwacht maar er werd een telefoontje gepleegd naar een masseur die in de buurt woonde en nog geen 15 minuten later was hij er al. Wat een service! Er was nog geen massagetafel dus begonnen we op de grond. De massage was geen overbodige luxe.
2
De EHBO arriveerde en zo kon deel 2 van de massage op een brancard voortgezet worden
3
Tijdens de massage werd ik bij de speaker ontboden en daar aangekomen bleek mijn “grotere” broer al aan het woord te zijn. De startnummers laten zien wat het aantal gelopen marathons zijn dus ik werd er subtiel op attent gemaakt vooral bescheiden te blijven 🙂
3c
4
Dan mocht ik uitleggen waarom ik met twee startnummers liep
3d
5
6
En dus legde ik uit dat ik voor het eerst 2 marathons in 1 weekeinde zou proberen te volbrengen en dat ik deze Bier Marathon speciaal voor mijn vriend Louis Hufkens zou lopen
7
Voor de start met Louis Hufkens, Johan Engelen, Jack Hendrickx, Willem Muetze en Mark Van Bogaert (Theo de Jong was er ook maar ik kon hem helaas niet vinden)
3g
8
9
Dan gaan wij van start en het zou een prachtig parcours blijken te zijn. Heel afwisselend, veel natuur en natuurlijk monumenten. De verzorging was perfect. Het was met ongeveer 24 graden en veel zon ook een echter zomerse dag. Volop genieten dus!
3i
10
11
Louis nam na de eerste ronde van 3 alvast een voorschot
12
Willem en ik hebben altijd zoveel om bij te praten dat ondanks de vermoeidheid van de marathon op zaterdag de eerste ronde van 14 km voorbij gevlogen is.
13
Theo de Jong kon ik niet vinden voor de startfoto maar hier is hij dan
14
Johan Engelen is nog steeds zo snel dat hij niet scherp op de foto is te krijgen
3o
15
3p
16
17
Van alle monumenten is dit Kasteel van Vorselaar toch wel het meest indrukwekkend. Ik nam mij voor om onmiddelijk bij thuiskomst te solliciteren naar de functie van kasteelheer.
3r
18
3s
19
20
Tot mijn grote verbazing kwam het instorten niet, bleven de kilometers wegtikken, genietend tot de laatste meters, en kwam ik na 4 uur en 36 minuten in redelijk goede doen aan de finish. Slechts 8 minuten langzamer dan de dag ervoor.

21
Ook Johan klaarde de klus en nu hij eindelijk stil stond kreeg ik hem scherp op de foto
22
Louis gefeliciteerd met nummer 170!
23
Ook Willem kwam binnen en poseerde wij samen met Jacqueline Hufkens
24
Louis en zijn zoon Dave
4c
25
4d
26
4e
27
Hier maken wij kennis met de burgemeester van Vorselaar
4f
28
4g
29
30
Na de medaille kregen wij nog meer lekkers van de organisatie
31
De familie Hufkens en Spoelstra samen in de keuken
32
En dan nog even samen met Annemarie, Jack, Willem en mijn familie een maaltijd gebruiken voor het groepsgevoel

end (250 x 188)